Home Home

Bornholm som SkjulestedHvor er skatten gemt?
Hverken Paven eller den franske konge fandt, hvad de søgte hos Tempelriddderne. Ingen betydningsfulde værdier eller dokumenter. Derfor har alverdens skattejægere lige siden 1300-tallet søgt efter Tempelriddernes skat. I de senere år er Bornholm blev nævnt som et muligt skjulested.

Var tempelridderne af bornholmsk afstamning?
De 9 tempelriddere, der drog til Jerusalem, og "løste opgaven", som gav magt og velstand til Tempelridderne var alle burgundiske adelsmænd. Den spanske/romanske historiker Paulus Orosius skrev i begyndelse af det 5. århundrede, at de franske burgundere oprindeligt kom fra "Burgundaholm", som Bornholm hed på det tidspunkt. En lille flok burgundere var udvandret fra Bornholm og havde efter ophold i Tyskland bosat sig i Frankrig. Der er derfor blodlinier mellem Bornholm og burgunderne i Frankrig, hvorfor Tempelridderne må antages at have haft kendskab til Bornholm.

De Bornholmske Rundkirker
Forfatteren og teoretikeren Erling Haagensen har gennem mange år forsket i de Bornholmske rundkirker. Traditionelle historiebøger siger, at rundkirkerne blev brugt som tilflugtssted for lokalbefolkningen i ufredstider. Erling Haagensen har imidlertid bevist, at rundkirkerne af mange årsager har været særdeles uegnede til disse formål.

I stedet har Erling Haagensen påvist, at rundkirkerne sammen med øvrige bornholmske middelalderkirker ligger i et helt specielt geometrisk mønster, der er identisk med placeringen af Tempelridderkirker i Frankrig.

Ærkebiskop Eskil
Eskil var dansk Ærkebiskop fra 1137 til 1177 og ejede 2/3-dele af Bornholm. Formentlig var det i denne periode, at de bornholmske rundkirker blev opført, hvorfor Eskil har været den egentlige bygherre. Eskil var en særdeles god ven med Bernhard af Clairvaux. Da de 9 tempelriddere i 1127 vender hjem til Europa er det Bernhard af Clairvaux, at ridderne rapporterer til med ordene: "Opgaven er løst". Det er også Bernhard, der efterfølgende tager kontakt til Paven og får den pavelige anerkendelse. 

De bornholmske rundkirker har mange arkitektoniske fællestræk med tempelherrerkirker i det øvrige Europa. Der er således også her en forbindelse mellem Bornholm og tempelridderordenen, da det må formodes, at idéen til rundkirkerne er skabt via Ærkebiskop Eskils venskab med Bernhard af Clairvaux.
 
Skattekort
Tempelridderne var kendt for at have meget stor matematisk indsigt, og at det er næppe en tilfældighed, at de placerede deres kirker i specielle geometriske mønstre. I Erling Haagensens teorier peger de geometriske mønstre på Østerlars Rundkirke som en slags centrum for de bornholmske kirker. Hvis man tror på teorien om, at Bornholm er skjulestedet for en tempelridderskat, burde en skat derfor være placeret i Østerlars Rundkirke.


Copyright: Erling Haagensen

Efter afdækningen af de geometriske mønstre har Erling Haagensen fremsat teorier om, at der under Østerlars Rundkirke skulle findes et stort hulrum. Radarundersøgelser initieret af Erling Haagensen har fornylig bekræftet, at dette er rigtigt. Dybt under under kirken findes et hulrum, der 10 meter langt, har en højde på 3 meter og en bredde på 2 meter.

Et sådant hulrum på 60 m3 kan kun være menneskeskabt. Alle ansøgninger om tilladelse til nærmere undersøgelser af hulrummet er blevet afslået. Hvorfor?

Var Bornholm tempelriddernes destination, da tempelridderflåden flygtede fra Frankrig den 12. oktober 1307? Tag til Bornholm og oplev historiens spændende vingesus...på www.teambornholm.dk finder du gode rejse- og overnatningstilbud.


 

 

 

 

 

 

 

 

Familie Ferie Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 72 95 • Telefax +45 56 95 67 95 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
Balka Ferielejligheder
Bryggergaarden
Dueodde Badehotel
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Griffen Spa Hotel
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommerhuse
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lejligheder
Svaneke Sommerhuse
Svaneke Savværk
Æblehaven
Østersøen Ferielejligheder
Årsdale Søpark
Alle Feriesteder
Strandferie
Børneferie
Cykelferie
Havudsigt
Hundevenlig Ferie
Kæresteferie
Kørestolsbruger-ferie
Mindful Kursus
Miniferie
Parferie
Pensionistferie
Røgfri ferie
Swimmingpool
2-3 ugers ferie
Alle Feriesteder
Campinghytter
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
2-3 ugers ferie
Bornholmerbussen
Fly
Færge
Kontakt os
Lejebetingelser
Forsikring
Hund med Færgen
Gavekort
Hundevenlig Ferie