Home Home

Årsdale Søpark - Området

Årsdale.
Hyggeligt fiskerleje

Årsdale. Hyggeligt fiskerleje.

Årsdale Røgeri er blandt andet kendt for sine lækre fiskefrikadeller.Sild og Sørøvere
Årsdale omtales for første gang i 1300-tallet. Selv om ordet ”Klimaændring” næppe var opfundet dengang, så var det faktisk en klimaændring, som var grundlaget for udviklingen af Årsdale. En klimaændringen i 1300-tallet betød nemlig, at sildestimer optrådte i helt uhørte mængder i Østersøen. Sildefiskeriet var enormt, og opkøbere fra alle lande omkring Østersøen sejlede til Bornholm for at købe sild.

Det rige handelsliv tiltrak desværre også opmærksomhed fra knapt så ønskede gæster. I slutningen af 1300-tallet var området ved Årsdale hjemsøgt af prøjsiske bander, der med trussel om brandstiftelse og krig aftvang løsesummer. Men efterhånden blev banderne slået tilbage, og i de efterfølgende år var lige så ofte bornholmere og øvrige danskere, som tog på "besøg" på den prøjsiske østersøkyst...

Bornholms bedste fiskefrikadeller
I dag er fiskeriet på et noget mindre niveau, men I kan stadig nyde nogle af Bornholms bedste røgede sild på det lokale røgeri ”Årsdale Røgeri”. Efter en god frokost er det måske tid til at tage en lille gåtur langs den hyggelige havn.

Måske er det tid til en is på ”Høkeren”, som er den lokale købmandsbutik? Hvor store supermarkeder ellers fortrænger de små butikker, så har indbyggerne i Årsdale grebet det anderledes an. De har nemlig lavet deres egen lille købmandsbutik. Sæt jer til rette på terrassen foran Høkeren og få en snak med de lokale. Det er ikke alle af røverhistorierne, som I skal tro på...

Har I lyst til en tur i havkajak?
Mens I nyder havudsigten fra Høkeren, får I måske inspiration til at komme en tur på havet. Hvad med at prøve en tur i havkajak? På Årsdale Havn finder I Bornholms havkajakcenter, hvor I kan få guidede ture langs den flotte bornholmske østkyst.

Årsdale Strand er berømt for sit flotte røde grus og store vandreblokke.En kop kaffe på stentoppen
I skal selvfølgelig også en tur forbi Årsdale Mølle, som er en af Danmarks flotteste og bedst bevarede møller af den hollandske type. Møllen er opført i 1877, og drives i dag af 4. generation. Mærk suset, når de kæmpemæssige vinger suser hen over hovedet på jer. Prøv også at gå ind i møllen, hvor møllens maskineri buldrer og træværket ryster. Fortidens teknik virker endnu på bedste vis.

Måske er der kommet lidt melstøv i næsen? Kan en badetur friste? I Årsdale undgår I at få sand mellem tæerne, da stranden er dækket af det flotte røde Årsdale Grus.

På stranden skaber store vandreblokke en hyggelig atmosfære. Tag en kop kaffe med. Sæt jer på en sten. Betragt udsigten. Nyd stilheden. Mærk følelsen af ferie.

Ved aftentid anbefaler vi jer at tage en tur til Svaneke, hvor der er mange gode restauranter og sjove shoppingmuligheder. I bil tager det blot 2 minutter at komme til Svaneke, men hvad med en hyggelig cykeltur ad cykelstien? Som gæster på Årsdale Søpark har I mulighed for gratis at låne cykler.

Bestil nu
Glæd jer til en skøn ferie på Årsdale Søpark – og ikke mindst det hyggelige fiskerleje Årsdale. Bestil jeres ferie i bestillingsboksen til højre - eller ring til os. Vi har åbent alle ugens dage på telefon: 56 95 85 66. 

  Kyststien fra Svaneke til Årsdale byder på flotte views. 
   

Bestil 5 nætter her:
Periode:
07-12-2018 -> 31-12-2019
Indtast ønsket ankomstdato
(ddmmyy)

Bestil 7 nætter her:
Periode:
07-12-2018 -> 31-12-2019
Indtast ønsket ankomstdato
(ddmmyy)

 

 

Familie Ferie Bornholm • Ndr. Kystvej 34 • DK-3700 Rønne • Telefon +45 56 95 72 95 • E-mail
Alle feriesteder på kort
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
Balka Ferielejligheder
Bryggergaarden
Dueodde Badehotel
Fredensborg Badehotel
Green Solution House
Griffen Spa Hotel
Gudhjem Feriepark
Gudhjem Penthouse
Gudhjem Søpark
Hasle Feriepark
Hasle Hytteby
Hotel Hammersø
Klintely
Pension Koch
Sandkås Sommerhuse
Sandkås Søpark
Sandvig Søpark
Siemsens Gaard
Storløkke Feriepark
Strandpromenaden
Svaneke Lejligheder
Svaneke Sommerhuse
Svaneke Savværk
Æblehaven
Østersøen Ferielejligheder
Årsdale Søpark
Alle Feriesteder
Strandferie
Børneferie
Cykelferie
Havudsigt
Hundevenlig Ferie
Kæresteferie
Kørestolsbruger-ferie
Mindful Kursus
Miniferie
Parferie
Pensionistferie
Røgfri ferie
Swimmingpool
2-3 ugers ferie
Alle Feriesteder
Campinghytter
Feriehuse & Ferielejligheder
Ferielejligheder & Værelser
2-3 ugers ferie
Bornholmerbussen
Fly
Færge
Kontakt os
Lejebetingelser
Forsikring
Hund med Færgen
Gavekort
Hundevenlig Ferie